Wij zijn Pascal, Wilbert en Mark. 


In 2007 zijn wij bij onze voormalige werkgever collega’s van elkaar geworden. Samen hebben wij met een team in Zuid-Nederland vele ventilatieprojecten gemaakt. In deze periode hebben we vele ups-and-downs meegemaakt in de installatietechniek. Wij hebben veel liefde, kennis en interesse voor het vak. Op een gegeven moment kwam er een moment dat wij van elkaar wisten dat als wij een eigen bedrijf zouden hebben, we vele zaken anders zouden doen, waardoor de lijnen zo kort mogelijk zijn en de kans op fouten tot een minimum beperkt wordt. In 2019 hebben wij deze stap gemaakt.

Wij zijn een team met veel kennis en ervaring. Een groot voordeel van ons team is dat wij de kennis en ervaring hebben in meerdere facetten die van toepassing zijn in de ventilatietechniek. Wij hebben zeer ruime ervaring op het gebied van elektra, verwarming, onderhoud en storingen die betrekking hebben op de ventilatietechniek. Deze facetten kunnen wij allemaal toepassen voor eventuele opdrachtgevers.

Als we mogen spreken over het ontlasten van een opdrachtgever en de lijnen kort houden, dan start het met 1 bedrijf (en vaak 1 persoon) die meerdere onderdelen kan behandelen en/of uitvoeren. Wij zijn met name actief in renovatie en transformatie projecten. Kleinschalige nieuwbouw, utiliteit en horeca zijn voor ons geen probleem. Onze doelstelling is om met de opdrachtgever mee te denken en echt klaar te staan. En als er problemen zijn, zoeken wij de juiste oplossing. Want een vakman heeft voor elk probleem de juiste oplossing. Dus bent u op zoek naar een partner die het ventilatiesysteem compleet voor u kan aanleggen (waar ook advies, ontwerp en berekeningen onder vallen) en onderhouden dan bent u bij FRC ventilatie techniek BV aan het juiste adres.


 

Pascal Funke

Ik zal me even voorstellen; mijn naam is Pascal Funke en ben 49 jaar en woon met mijn vrouw, zoon en dochter in Obbicht. In 1987 gestart in de montage als verwarmingsmonteur en middels studie in 1993 een kantoorfunctie als technisch tekenaar, calculator en werkvoorbereider tot heden. In de 33 jaar een berg aan ervaring opgedaan en waarschijnlijk alles mogen meemaken wat je kan meemaken.

Door de liefde en de betrokkenheid in dit mooie vak werd mijn doelstelling al snel om met de opdrachtgever mee te denken en klaar te staan. En als er problemen zijn, zoeken we de juiste oplossing. Want een vakman heeft voor elk probleem een oplossing. Na 33 jaar ervaring in de Installatie Techniek, waarvan de laatste 12 jaar in de ventilatie techniek de keuze gemaakt om samen met 2 vak gedreven collega’s ons een eigen bedrijf FRC ventilatie techniek bv te beginnen.

Mijn hobby’s zijn auto- en motorsport waarbij ik als de tijd het toelaat op de circuits te vinden ben in mijn eigen kart.

Mark Custers

Mijn naam is Mark Custers, ik ben 36 jaar oud. Ik ben woonachtig in Ell, samen met mijn partner Eva en 2 kinderen Sofie en Lucas. In 2007 ben ik begonnen in de ventilatietechniek als onderhoudsmonteur. In de jaren erna ben ik doorgegroeid tot installatiemonteur en daarna hoofdmonteur. Ik heb altijd veel plezier gehad in mijn werk. Ik vind het prettig om op mijn eigen tempo te kunnen werken en geniet ervan als ik mijn werk voor een 10 kan maken.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en het bezoeken en kijken van een voetbalwedstrijd behoort ook tot mijn hobby’s.

Wilbert Rutjens

Ik zal me even voorstellen mijn naam is Wilbert Rutjens 49 jaar en woon met mijn vrouw en 2 dochters in Nederweert, mijn hobby’s zijn mountainbiken / wielrennen en ben niet vies van een special biertje.

Na mijn opleidingen ben ik gaan werken als elektricien dit heb ik 5 jaar gedaan, daarna ben ik geswitcht naar de ventilatie techniek ,dit doe ik nu 25 jaar. Ik heb mijn ervaring op gedaan bij verschillende bedrijven en taken van ventilatie, zowel nieuw bouw als renovatie en montage van luchtkanalen in gebouwen, dit alles in combinatie met isoleren/onderhoud/reinigen. Deze variatie is het leuke van dit vak en zal nog interessanter worden in de toekomst met vooruitgang in de ventilatie techniek.