Uitvoering
Augustus 2020

In opdracht van de gebouw eigenaar het gebalanceerd ventilatiesysteem aangelegd in dit pand waar als belangrijke eis van de gemeente m.b.t. horeca aan deze voor ventilatie eis voldaan moest worden.

Net voor de bouwvak kwamen we voor een grote uitdaging te staan. Een voormalig kringloop werd omgebouwd tot brasserie en wilde op 1 augustus de deuren openen. Er was echter tijdens de verbouwing geen rekening gehouden met de ventilatie, die ontbrak. Een paar dagen voor de opening kwam de gemeente langs. De zaak mocht niet open voordat er een ventilatiesysteem was aangebracht. De nieuwe openingsdatum werd 16 augustus.

Deze spoedklus leek al onmogelijk, maar was ook nog eens een dag voor aanvang van de bouwvak. We hadden veel geluk dat de luchtbehandelingskast die we nodig hadden, bij Econox op voorraad was. De rest van de benodigdheden zoals het buiswerk heeft Econox ook met spoed kunnen regelen.

De uitvoering van de luchtkanalen heeft een “industriële Look” waarbij de luchtbehandelingskast in het magazijn staat.

  • De luchtafzuiging en inblaas geschiedt middels kanaalroosters.
  • Op het dak zijn de kanalen geplaatst voor aanzuig- en uitblaas.
  • Rekening gehouden met uiteraard de verdunningsfactor gezien dit een installatie is van 3500m3/h.


Samen hebben wij als FRC hebben deze installatie ontworpen en verzorgd. Met een race tegen de klok draaide de installatie op 16 augustus.

Ook hier kwam weer ons motto “gaat niet, bestaat niet” van pas en door een goed onderling overleg (het is vakantie waarbij de leveranciers gesloten zijn) is er geen kostbare tijd verspild en zijn de aanvullende materialen tijdig geleverd waardoor de opleverdatum gehaald kon worden. Door onze flexibiliteit was het realiseerbaar.