Uitvoering
Januari - juli 2020

In opdracht van het aannemersbedrijf is door FRC ventilatie techniek bv het gebalanceerd ventilatiesysteem aangelegd in de transformatie van het voormalige bankgebouw naar 5 luxe gasloze appartementen.

  • Belangrijk punt is een goede samenwerking met de aannemer omdat er samen gekeken moet worden hoe de luchtkanalen kunnen worden gemonteerd uit het zicht en de plafondhoogte.
  • Bij montage tussen de houten balken zijn er voor de oversteek bouwkundige aanpassingen gerealiseerd. Dit steeds in samenspraak.


Per woning is het wtw-toestel een Brink Flair.
Omdat er ook sanitaire ruimten aanwezig zijn is er de standaard losse vochtsensor gemonteerd in de ventielaansluiting op het luchtkanaal. Grote voordeel is dat het toestel direct een stijging meet en gaat optoeren. Voor de zolder woning is de buitenlucht uitblaas middels een plat dak doorvoer uitgevoerd. De buitenlucht aanzuig is middels een doorvoer waarbij het luchtkanaal over het plat dak is versleept om lucht kortsluiting te voorkomen.

Op de verdieping zijn de 2 toestellen aangesloten (en voorzien van brandkleppen) middels een thermisch geïsoleerd luchtkanaal door de zijgevel. De geïsoleerde muurdoorvoeren zijn speciaal in de RAL kleur gecoat zoals de gevelafwerking. Voor de begane grond zijn de 2 toestellen aangesloten (en voorzien van brandkleppen) middels een thermisch geïsoleerd luchtkanaal door de zijgevel en voorzien van geïsoleerde muurdoorvoeren. Voor de roosters in kelder zijn kanaalroosters toegepast. Voor de roosters ventielen in de woningen zijn voor de inblaas ventielen met schone sector toegepast en voor afzuiging de standaard uitvoering.