Uitvoering
Juli 2020

In opdracht van het installatiebedrijf is door FRC ventilatie techniek bv het gebalanceerd ventilatiesysteem aangelegd in de transformatie van het voormalige koepelgebouw van de brandweerkazerne naar een trainingscentrum van Reset Training Company.

In de kelder is een grote open vergader ruimte gerealiseerd waarbij voor de uitstraling van de luchtkanalen een “industriële look” welkom was. Op de begane grond (achterzijde) is het ventilatie systeem in het verlaagd plafond gemonteerd. Door de geringe ruimte is gekozen voor rechthoekige luchtkanalen. De aansluitingen voor de ventielen welke een ronde aansluiting hebben zijn verloopstukken toegepast welke stromend zijn aangesloten. De voorzijde waar de originele houten kapconstructie uit 1942 is gehandhaafd was het installatie technisch niet mogelijk voor montage van de luchtkanalen. Door een overcapaciteit in de achterzijde wordt de gehele begane grond geventileerd.

Het wtw-toestel is een Zehnder Q600.
Omdat er ook sanitaire ruimten zijn op aangesloten en de unit een ingebouwde vochtsensor heeft wordt er automatisch meer geventileerd bij een stijgend vochtpercentage. De buitenlucht uitblaas is middels een plat dak doorvoer. De buitenlucht aanzuig is middels een doorvoer waarbij het luchtkanaal over het plat dak is versleept om lucht kortsluiting te voorkomen. Voor de roosters in kelder zijn kanaalroosters toegepast. Voor de roosters begane grond zijn de Zehnder Luna ventielen toegepast. De bediening/regeling Comfosense is gemonteerd naast het toestel in de technische ruimte.